Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Joost van Heiningen

Adviseur

Telefoon: 06 504 60 300

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/joost-van-heiningen/

Joost zet zich graag in voor een duurzame maatschappij in zowel zijn professionele als persoonlijke omgeving. Hij weet vraagstukken uit het sociale- en omgevingsdomein goed aan elkaar te verbinden. Joost is een analytische, enthousiaste en leergierige doener.

“Na een masterstudie in Toerisme heb ik een tweede master Omgevingwetenschappen afgerond aan Wageningen Universiteit. Parallel daaraan heb ik meegewerkt aan veel groene projecten, zoals mijn eigen onderneming in duurzame consumentenkeuzes, het Groen Traineeship van IVN, het opzetten van duurzame natuurreizen in Zuid-Afrika en het Climate-KIC leertraject van de Europese Unie. Projecten die totaal niet op elkaar leken, maar waarbinnen ik goed kon opereren dankzij mijn brede achtergrond.

Mijn interesse ligt bij duurzaamheid, recreatie, onderwijs en ondernemerschap. Ik krijg energie van het samenwerken naar mooie eindresultaten. Hierbij speelt het menselijke en een goede dosis humor altijd een grote rol. Dit is goed terug te zien in de door mij voor Wageningen Universiteit ontwikkelde online cursus ‘Sustainable Tourism: Rethinking the Future’.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik heb een passie voor het ontdekken van de schoonheden in mijn omgeving zowel te voet, op de fiets als in het water.”