Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Linde van Bets

Adviseur

Telefoon: 0317 745 452

Linde werkt graag samen in processen met veel verschillende belanghebbenden. Vanuit haar wetenschappelijke achtergrond heeft ze een schat aan kennis over milieu en beleid opgebouwd. Bovendien heeft Linde naast haar werkervaring in beleidsondersteuning, organisatie en communicatie een creatieve kant.

“Net voordat ik bij Wing begon ben ik in september 2017 gepromoveerd aan de afdeling milieubeleid bij Wageningen Universiteit. Mijn onderzoek naar duurzaam bestuur van menselijke activiteiten op zee in de Noordpool en de Nederlandse Cariben bracht me naar unieke gebieden, zoals Spitsbergen en Bonaire. Na lange tijd stakeholderprocessen op een afstandje vanuit de theorie te hebben bestudeerd, is het nu heel leuk om weer in de praktijk met verschillende partijen samen te werken.

Ik vind het interessant om met diverse partijen en uiteenlopende perspectieven te werken, daar samenhang in te zoeken en een gedeelde visie te vormen. Daarom heb ik me tijdens mijn masterstudie Aquaculture and Marine Resource Management gespecialiseerd in governance. Na deze studie en voor mijn promotieonderzoek heb ik bij twee milieuorganisaties in Brussel gewerkt. Ook was ik projectmedewerker Kust- en Zeemanagement bij Hogeschool VHL in Leeuwarden.

Mijn hobby’s zijn moderne dans, yoga en hardlopen. Thuis werk ik graag in de tuin. Ik hou ook van koken, vooral van het uitproberen van verschillende toetjes.”