Menu

CO2-compensatie

Als Wing zijn we actief partner van Mossy Earth, een sociale onderneming die bijdraagt aan de verbetering van het ecosysteem. Op www.mossy.earth is meer informatie te vinden over de missie, visie en ambitie van Mossy Earth.

We compenseren de CO2-uitstoot van Wing door jaarlijks met Mossy Earth in beeld te brengen hoeveel bomen we moeten laten planten om klimaatneutraal te werken. Mossy Earth plant deze bomen vervolgens voor Wing. Hiermee zorgen we ieder jaar voor volledige compensatie van de impact van Wing (o.a. dienstreizen, woon-werkverkeer, energie- en gasverbruik en gebruik van papier). CO2-compensatie is een eerste stap. Ondertussen blijven we streven naar een verdere reductie van onze footprint.

Ook u kunt uw impact compenseren! Voor klanten van Wing bieden we deze optie standaard aan bij de offerte. Ook als u geen klant bent van Wing, kunt u met Mossy Earth uw CO2 uitstoot compenseren.

Realiseer 1 ton* CO2-reductie met het planten van één boom voor ongeveer € 10,-.

* 1 ton C02 (1.000 kg CO2) staat gelijk aan:
7x vliegen naar Parijs
300 kilo standaard kantoorpapier verbruiken
 Bron:
www.climateneutralgroup.com - wat-is-1-ton-co2

Optie 1. Standaard: plant één boom

Hiermee compenseert u de CO2-uitstoot van standaard activiteiten. Daarbij kunt u denken aan zaken als documenten printen en reisbewegingen. Eén boom planten kost € 10,- en is daarmee een ruime compensatie van uw impact.
Als u deze optie kiest, ontvangt u per e-mail de gps-coördinaten van de exacte locatie en een foto van de boom, wanneer deze is geplant.

Optie 2. Organiseer uw bijeenkomsten CO2-neutraal

Indien u één of meerdere bijeenkomsten worden georganiseerd, kunt u ervoor kiezen om deze bijeenkomsten volledig CO2-neutraal te organiseren.
Afhankelijk van het aantal deelnemers hanteren Wing en Mossy Earth de volgende standaard compensatiemogelijkheden:
1. Bijeenkomsten < 50 mensen: 3 bomen
2. Bijeenkomsten 50 - 100 mensen: 6 bomen
3. Bijeenkomsten 100 - 150 mensen: 9 bomen
4. Bijeenkomsten > 150: 12 bomen

Wanneer u ervoor kiest uw bijeenkomst(en) volledig CO2-neutraal te organiseren, ontvangt u:
• De gps-coördinaten van de exacte locatie en foto’s van de bomen nadat ze zijn geplant, beiden per e-mail.
• Optioneel: promotiemateriaal waarmee u tijdens uw evenement of bijeenkomst kunt laten zien dat de bijeenkomst CO2-neutraal is georganiseerd. Geef dit aan bij Mossy Earth wanneer u hier gebruik van wilt maken.

Compenseer uw impact en plant direct bomen aan via Mossy Earth: https://mossy.earth/collections/tree-planting-projects

 

 

 
 
Op het snijvlak van leefomgeving, mens en economie