Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Irene van Dorp

Adviseur

Telefoon: 06 150 680 17

Schurende maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen waarbij veel partijen betrokken zijn, daar heeft Irene veel ervaring in. Door een sfeer te creëren waarin alle partijen de ruimte voelen om hun belangen in te brengen, creatief te zijn en door te pakken, bereikt ze haar doelen.

 “Echt enthousiast word ik van het lostrekken en leiden van complexe, maatschappelijke opgaven met meerdere partijen. Hierbij verbind ik de dagelijkse praktijk met het politiek-bestuurlijke krachtenveld en het beleid.

Vanaf februari 2019 ben ik in dienst bij Wing, na jarenlang bij de Provincie Groningen te hebben gewerkt in verschillende functies. Zo was ik een van de drijvende krachten achter het Programma “Ecologie & Economie in balans” in de Eemsdelta. Daarin werken bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en overheden gezamenlijk aan de ontwikkeling van de zeehavens en de ecologische verbetering van het Eems-Dollard estuarium.

Ik woon samen met mijn man en drie kinderen op een boerderij in Rasquert, Noord-Groningen. Als Randstedeling ben ik het mooie Groninger land gaan waarderen. In mijn vrije tijd zorg ik voor het gezin, werk ik mee aan de financiële boekhouding van het melkveebedrijf, loop ik graag hard en draag ik mijn steentje bij aan het bestuur van de lokale gymvereniging.”